_h4a5009

Projectorganisatie vrienDD zet wensen om in speelplezier

Posted on Posted in Nieuws

In 2014 is vrienDD  gestart door oud-collega’s en vrienden Edo Gabes en Menno Roozendaal. “Onze klanten, gebruikers en de buitenruimte zijn ook onze vrienden,” zegt directeur Edo Gabes, “vandaar onze naam.” vrienDD is dealer van verschillende merken waaronder HAGS, Spiel-Bau, Norleg en Natuurlijk spelen. Het bedrijf levert creatieve en diverse oplossingen om de buitenruimte in te richten, op dit moment veel voor de onderwijssector en kleinere gemeenten.

Toestellen in hout en rvs0-123
Voor de Nederlandse markt is vrienDD dealer van een breed assortiment producten van onder andere leveranciers HAGS, Norleg en Spiel-Bau. Edo Gabes: “Die merken sluiten wat productgroepen en materialen betreft mooi op elkaar aan. Dat betekent dat wij klanten van alles kunnen bieden, van houten toestellen van HAGS die wereldwijd tot de top 3 horen tot rvs toestellen van Spiel-Bau en Robinia oplossingen van het Deense Norleg. Onderscheidend is vooral onze dienstverlening. Wij zijn een projectorganisatie die de vraag van de klant centraal stelt in wat we elke dag doen. Omdat wij geen eigen merk verkopen, kunnen we steeds naar de beste oplossing voor de locatie zoeken. Ons doel is om iedereen naar buiten te krijgen. Om de omgeving zo aantrekkelijk mogelijk te maken leveren we onder andere speel- en sporttoestellen, straatmeubilair, fietsparkeeroplossingen en natuurlijke speelaanleidingen.”

Netwerk-aanpak
Het nieuwe bedrijf vrienDD bestaat nu twee jaar, maar samen vertegenwoordigen de collega’s meer dan twintig jaar ervaring in de branche. “We zijn een klein bedrijf dat met een uitgebreid netwerk van partners werkt, zoals landscaping-bedrijven, aannemers en hoveniers,” vertelt Edo Gabes. “Samen handelen we het hele proces af, van start tot oplevering. Voor de ontwerpfase huren we mensen in en kijken we welke ontwerper het beste past bij dat type project zodat ook hierin weer de wens van de klant centraal staat.” Binnenkort gaat het bedrijf uitbreiden met twee accountmanagers voor de regio’s Noord en Zuid.

Samen een compleet speelpark ontwikkelen
De kleinschaligheid draagt er ook aan bij dat de medewerkers van vrienDD zich onderdeel voelen van de projecten waar ze aan werken. “Dat begint er al bij dat ik steeds ‘we’ zeg in plaats van ‘jullie’,” lacht Edo Gabes. “En we doen alles om onze opdrachtgever te ontzorgen. Zoals bij het grote project van zwembad Batenstein in Woerden, waar ik me echt mede-eigenaar van voel. Voor deze organisatie leverden wij een compleet speelpark op waar ik erg trots op ben, met speeltuinen, een midgetgolfbaan, een free run-parcours, een terras, de bestrating en een waterspeelplek.”

Korte lijnen en persoonlijke betrokkenheid
Op dit moment is vrienDD in de onderwijssector het meeste werkzaam ins. “Zo leverden we onlangs een mooi schoolplein op bij een school voor kinderen met een verstandelijke beperking in Eindhoven. Op de school zitten kinderen van 4 tot 20 jaar voor wie diverse speelhoeken zijn ingericht. Zo is er een onderbouwplein voor de kleinere kinderen, een sportzone voor de oudere kinderen, een robuust speeltoestel, een skelterbaan en een chillplek. Bijzonder was de start; de school koos er na een workshop voor om met ons in zee te gaan. Dat was nog voor we een plan op papier hadden. Als onderdeel van de projectorganisatie kwamen we elke maand bij elkaar. Het voordeel was dat we snel konden schakelen. Door de korte lijnen en persoonlijke betrokkenheid kreeg de school wat ze wensten. In de klant – leverancier relatie was sprake van een echte samenwerking.”

Netwerkgedachte branchevereniging belangrijk
Edo Gabes vindt dat iedereen die in deze branche werkt lid hoort te zijn van de branchevereniging Spelen en Bewegen. “De vereniging draagt actief bij aan het stimuleren van buiten spelen. Daarnaast is de netwerkgedachte belangrijk. We werken allemaal in dezelfde markt en als je met elkaar informatie uitwisselt kun je veel van elkaar leren. Wat mij betreft mag dat nog wel wat meer nadruk krijgen binnen de vereniging.” Edo Gabes vindt het goed dat de branchevereniging onderzoek naar risicovol spelen ondersteunt. “Het lijkt wel alsof kinderen niet meer mogen vallen, terwijl risico’s nemen en af en toe vallen juist belangrijk zijn om te leren. Bij speelplekken gaat een aanzienlijk deel van de kosten op aan valdempende ondergronden. Dat zou wel wat minder mogen. Actief buiten spelen, plezier hebben, (niet te hard) vallen en vies worden, zo zien wij het graag!”