Bestuur

Het bestuur van branchevereniging Spelen & Bewegen bestaat uit een onafhankelijk voorzitter en vier bestuursleden uit de branche die op vrijwillige basis een aantal portefeuilles beheren. Het bestuur komt in ongeveer vier bestuursvergaderingen per jaar bij elkaar en houdt per jaar twee Algemene Ledenvergaderingen. Bij bestuurswisselingen stellen de leden tijdens een ALV de nieuwe bestuursleden vast.

 

Foto Michiel van Campen

Michiel van Campen
Onafhankelijk voorzitter 

 

 

 

Kinderen zijn onze toekomst. Spelen en bewegen zijn essentieel zijn om onze kinderen goed voor te bereiden op hun volwassen leven en daarmee op hun toekomst, en daarmee op de toekomst van de maatschappij. Het houdt je gezond, je leert ervan en het draagt bij aan je sociale vorming: Kortom: Buitenspelen is leuk én onmisbaar voor kinderen, en het beste wat je als kind kunt doen.
Vanuit deze maatschappelijke overtuiging zet ik me met volle overtuiging in om hier aandacht voor te blijven vragen.

 

Willem Butz pasfoto

Willem Butz
directeur BOERplay
portefeuille Samenwerking

 

 

Kinderen zijn de toekomst. En daarom is het belangrijk dat kinderen zich goed ontwikkelen. Dit doen ze vooral door veel te bewegen en te spelen. Kinderen hebben ruimte nodig, vooral buiten, waar ze hun eigen spel kunnen maken. Een aantrekkelijke en uitdagende buitenruimte met voldoende mogelijkheden om te doen waar ze in hun ontwikkeling aan toe zijn en waar letterlijk ruimte is om hun eigen gang te gaan. Door samen te werken creëren we het beste resultaat.

 

Eelco Koppelaar portret

Eelco Koppelaar
eigenaar Bureau Koppelaar – specialist in speelruimte
portefeuille Communicatie

 

 

Vanuit het ontwerpbureau zeten wij ons in voor ‘het spelende kind’. We horen en zien we wat er in de branche speelt, al zijn dat te weinig de kinderen zelf. Alleen mijn stem als ontwerper heeft weinig bereik. Als bestuurslid zet ik mij daarom graag in voor de branchevereniging waarin we samen meer kunnen bereiken. In een veranderende maatschappij is het belangrijk om de meerwaarde voor buiten Spelen en Bewegen onder de aandacht te blijven brengen.

 

 

Walid foto voor bestuurspaginaWalid Rahman
directeur Speelplan
portefeuille Veiligheid

 

 

Als voorstander van veilig spelen en trotse opvolger van mijn vader na 20 jaar in deze branche, blijf ik en blijft mijn team zich inzetten om veilige, uitdagende en toegankelijke speel, sport en beweegruimtes te realiseren en de kwaliteit hiervan te waarborgen. Met mijn jarenlange ervaring en zitting in de NEN-commissie en diverse andere werkgroepen sluit ik nu graag aan als bestuurslid Veiligheid bij de Branchevereniging Spelen en Bewegen. Ik ben voorstander van kennis delen om op die manier een brede impact te kunnen maken op diverse ontwikkelingen.

 

2020_05_MPA_KSP_Personeel_2315_uitsnede Joost 1772Joost Sweep
directeur KSP Kunstgras
portefeuille Financiën en Kennis & Innovatie

 

 

Ik denk dat spelen & bewegen in deze tijden erg belangrijk is en een grote maatschappelijke waarde heeft. Ik begeef me al geruime tijd in deze branche  (>15 jaar) en het is een dynamische markt, waarbij we elke dag uitdagende sport- & speelplekken bouwen. Mijn voorganger Simon Bos heeft mij voor het bestuur gevraagd en ik hoefde er niet lang over na te denken, want ik denk dat het tijd is om wat terug te doen voor de branche. Ik heb een netwerk opgebouwd en dat wil ik graag inzetten voor de branchevereniging en een bijdrage leveren.

 

Pauline foto voor website vierkantPauline Dougle
Secretariaat

 

 

 

Met plezier ondersteun ik het bestuur, want de passie van bestuur en leden voor spelen en bewegen is aanstekelijk! Buiten bewegen is goed voor iedereen, dat wist ik al. Maar hoe belangrijk spelen is voor opgroeiende kinderen, dat ben ik mij pas dankzij de branchevereniging bewust! Spelen legt de basis voor werkelijk alles wat een kind kan leren. Spelen is de basis van gezond opgroeien; geestelijk en lichamelijk, sociaal en emotioneel. Ik draag er graag aan bij dit breder bekend te maken (communicatie). En verder draag ik een steentje bij in de uitvoering (secretariaat). Voor méér buiten spelen en bewegen!