SVS-logo

Nieuwe uitvoerder Stichting Veilig Spelen-certificaat per 1 januari 2023

Posted on Posted in Nieuws

Vanaf 1 januari 2023 verzorgt Examenpunt de examenuitvoering voor Stichting Veilig Spelen
Sinds 2011 heeft het bestuur van de Stichting Veilig Spelen (SVS) de uitvoering van de examens en het onderhouden van het register van inspecteurs uitbesteed aan Stichting eX:plain. Bij vragen hadden inspecteurs contact met medewerkers van eX:plain en werden de examens afgelegd op een examenlocatie van eX:plain in Amersfoort. Vanaf 2023 besteedt SVS de werkzaamheden uit aan Examenpunt in Arnhem.
Het bestuur van SVS ziet de overstap als een logische stap in de verdere professionalisering van de inspecteurs. Bij Examenpunt worden voor meerdere organisaties examens gehouden die dichter bij de wereld van de speeltoestellen staan. Mede hierdoor verwacht het bestuur de kwaliteit van de examens te verhogen. Op korte termijn verandert er praktisch niet veel. De communicatie verloopt per 1 januari via Examenpunt. SVS heeft haar inspecteurs hierover nader geïnformeerd.

Oorsprong Stichting Veilig Spelen
In 2011 is de Stichting Veilig Spelen (SVS) opgericht. SVS heeft tot doel om de kwaliteit van inspecteurs en de veiligheid van de speeltoestellen op openbare gelegenheden te verhogen en te toetsen. Hiervoor is het stelsel van examinering opgezet. SVS is indertijd opgericht door het Keurmerkinstituut en de branchevereniging Spelen & Bewegen. Deze partijen leveren twee bestuursleden. Daarnaast is er een onafhankelijke voorzitter.

Overdracht persoonsgegevens van eX:plain naar SVS
Veel (oud-)geregistreerde Inspecteurs van Stichting Veilig Spelen (SVS) hebben de afgelopen weken al een e-mail gehad met de vraag of zij akkoord gaan voor de overdracht van hun persoonsgegevens van eX:plain, de huidige examenuitvoerder, naar SVS. Geregistreerde inspecteurs moeten actief toestemming geven voor de overdracht van deze gegevens. Geeft een inspecteur geen toestemming of reageert een inspecteur niet op de mailing, dan zullen de gegevens automatisch worden verwijderd. Er blijken veel inspecteurs met emailadressen van oud-werkgevers in de administratie te staan. Dit maakt het moeilijk om alle inspecteurs te benaderen en de kans bestaat dat persoonsgegevens onterecht worden verwijderd.

Bij deze delen wij graag de oproep van SVS om, indien u nog geen e-mail heeft ontvangen van SVS, maar u wel in het register staat, u te melden via het e-mailadres info@stichtingveiligspelen.nl.
Op basis van uw gegevens krijgt u alsnog de e-mailing toegestuurd aan de hand waarvan u kunt aangeven dat u uw persoonsgegevens wilt overdragen aan SVS. Voor verdere vragen kunt u eveneens een e-mail sturen aan info@stichtingveiligspelen.nl.