childrens-playground-gccf207616_1920

Jannic, partner in veilig buiten spelen

Posted on Posted in Interview, Nieuws

Arnold Slob, eigenaar van Jannic, groeide op met speeltoestellen, montages en reparaties
“Ik zit al 48 jaar in spelen”, zegt Arnold. Hij zegt het half voor de grap, half serieus. Als klein jongetje mocht hij namelijk al met zijn vader mee, die werkte bij het toenmalige bedrijf Speelhout. In de vrachtwagen op weg naar een montage. Mee naar kantoor en voor de directeur een borrel mogen inschenken, waar hij – klein als hij was – beslist niet van mocht drinken… Als tiener deed hij er vakantiewerk. Arnold koestert die jeugdervaringen. Mensen uit die tijd kennen hem nog als ‘de kleine Slob’, ook al is hij sindsdien flink gegroeid. Toen zijn vader voor zichzelf wilde beginnen, deed Arnold – klaar met de MTS – met hem mee. In 1996 richtten ze samen het bedrijf Repcon op, dat ze na tien jaar van forse groei verkochten. Aanleiding voor Arnold om ander werk te gaan doen, zelfs een tijdje op ander gebied, maar de speeltoestellen bleven hem trekken. Uiteindelijk richtte hij in 2010 Jannic op, een eenmanszaak. “Ik kon niet anders!” zegt Arnold. De start viel vrijwel samen met de geboorte van zijn dochter, en het bedrijf is genoemd naar zijn beide zoons.

Jannic heeft de veiligheid van speeltoestellen als kerntaak: inspecties, onderhoud en onderdelen
Arnold is veiligheidsspecialist en heeft veel productkennis; die combinatie is volgens hem de kracht van Jannic. “Mensen vragen mij om mijn kennis. Om oplossingen te verzinnen: ik los graag problemen op, op de meest eenvoudige manier. Ik heb een enorm grote basiskennis van speeltoestellen en weet goed hoe een toestel in elkaar steekt.” Arnold vertelt dat hij veel leveranciers kent en vrijwel altijd weet waar een toestel vandaan komt en hoe hij het kan repareren.

Jannic helpt ook anderen bij reparaties, ter plaatse of op afstand, en levert onderdelen
“Doordat ik repareer, heb ik in mijn werkplaats een enorme voorraad aan onderdelen, die ik ook uitgeef”, legt Arnold uit. Vakgenoten vragen hem te komen helpen. Of ze vragen hem hoe ze iets zelf kunnen repareren. Hij vertelt ze dan wat ze moeten opmeten, wat ze nodig hebben – zo nodig levert hij dat –  en hoe de reparatie uit te voeren. Zijn werkplaats met magazijn in Asperen is hij trouwens aan het verbouwen; volgend jaar zal het klaar zijn. “Als je eens in de buurt bent: welkom!”

In samenwerking met specialisten doet Jannic ook de aanleg en montage van speelplekken
“Eigenlijk doet Jannic alles, behalve het produceren van speeltoestellen”, vertelt Arnold. Voor bijvoorbeeld hovenierswerk, de aanleg van ondergronden, graafwerk, werk op hoogte en laswerk buiten huurt hij mensen in. “Zo heb ik altijd de juiste persoon op de juiste plaats.”

Een veilige speelplek leveren, met zo veel mogelijk gemak voor een zo laag mogelijke, eerlijke prijs
Daar streeft Arnold naar. De klant ontzorgen, binnen het budget dat die tot zijn beschikking heeft, zodat zijn speeltoestellen veilig zijn. “Ik zeg waar het op staat, praat er niet omheen, en maak het voor de klant zo voordelig mogelijk”, zegt Arnold. “Ik ga niet een toestel repareren, waar ik aan verdien, als het voor de klant voordeliger is een nieuw toestel aan te schaffen. Dan zeg ze dat ik eerlijk. Dat waarderen mensen.”

Arnold is blij met de waardering van klanten voor hem en voor zijn werk
Daarbij roemt Arnold zijn vader, die een paar jaar geleden is overleden. “Ik ben blij met wat ik doe en heb bereikt. Dat is mede dankzij mijn vader en wat hij mij heeft geleerd. Ik ben trots op wat hij heeft gerealiseerd, waardoor ik sta waar ik nu ben.” Arnold vindt het mooi dat klanten hem graag zien terugkomen. En dat hij goede contacten heeft met zijn collega-ondernemers.  “Als iemand mij belt: ‘mooi hoe je dat hebt gedaan, hoe je ’t hebt opgelost, dankjewel’; dat waardeer ik zeer!”

“Bij de branchevereniging zit je korter op het vuur bij ontwikkelingen in wet- en regelgeving”,
aldus Arnold. “De kennis die er gedeeld wordt, is voor mij de belangrijkste reden om lid te zijn.”

Dat leden en klanten optimaal kunnen zorgen voor veilige speelplekken, vindt Arnold belangrijk
“De branchevereniging is er om te zorgen dat de leden optimaal kunnen functioneren, voordeel kunnen halen en goed kunnen ondernemen, zodat ze hun klanten goed kunnen bedienen. Daarvoor vind ik het belangrijk dat de branche één visie heeft en met één stem spreekt op gebied van veiligheid. En zorgt voor een klimaat waarin de klant op een makkelijke, voordelige en eenvoudige manier zijn speeltoestellen kan beheren en veilig houden, zonder verwarrende regels. Ik vind het belangrijk dat de branchevereniging daaraan werkt. ”