Speeltoestel Olympe met glijbaan en duikelrek (3)

Nieuw lid: Arkema Speelvoorzieningen

Posted on Posted in Interview, Nieuws

Arkema Speelvoorzieningen, onder leiding van het echtpaar Rolf Winter en Bea Winters, is al jaren een betrouwbare naam in de wereld van speelvoorzieningen. Sinds de overname in 2003 heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt, gedreven door een focus op kwaliteit, veiligheid en klantgerichte service.

 

Uitgebreide dienstverlening met hoogwaardige speeltoestellen

Arkema Speelvoorzieningen biedt een breed scala aan diensten op het gebied van speelvoorzieningen. Hun klantenkring varieert van scholen en kinderdagverblijven tot overheden, speeltuinverenigingen en horecagelegenheden. Het bedrijf levert niet alleen speeltoestellen van diverse materialen, maar verzorgt ook de volledige installatie, inclusief grondwerk, ondergronden, groenaanleg en straatwerk.

“Wij doen vrijwel alles zelf, van ontwerp tot onderhoud,” aldus Rolf Winter. Dankzij 3D-ontwerpsoftware kunnen klanten een realistisch beeld krijgen van de toekomstige speelruimtes, compleet met spelende kinderen, wat bijdraagt aan een beter inzicht in de schaal en impact van de speeltoestellen.

 

 

Pannakooi 10 x 6,25 m (10)Historie en groei vanuit Appingedam

De oorsprong van Arkema Speelvoorzieningen ligt in Appingedam, Groningen, als onderdeel van Arkema Tuinhoutcentrum. Rolf kwam daar geregeld over de vloer als vertegenwoordiger in vijverfolie en gronddoeken. Eigenaar Gerrit Arkema wilde dit bedrijfsonderdeel van de hand doen en zag in Rolf een geschikte overnamekandidaat. Niet veel later besloten Bea en Rolf zich volledig te richten op speelvoorzieningen. Deze beslissing leidde tot de verkoop van Bea’s eigen zaak en een gezamenlijke inspanning om Arkema Speelvoorzieningen uit te bouwen tot het succesvolle bedrijf dat het vandaag de dag is.

 

Nieuw bedrijfspand in Oosterwolde

In 2019 heeft Arkema een nieuw bedrijfspand met werkplaats en opslagruimte geopend in Oosterwolde, Friesland. Dit pand vormt de kern van hun activiteiten, waar alle materialen, voertuigen en werktuigen worden opgeslagen en beheerd. Verdere uitbreiding van deze locatie staat in het vooruitzicht, nadat ze onlangs de kavel naast het nieuwe pand hebben gekocht. Dit maakt verdere groei van het bedrijf mogelijk. Daarnaast beschikt Arkema over een kantoor in Boijl, gevestigd in de verbouwde boerderij van de eigenaren.

 

Kwaliteit en veiligheid centraal

Speeltoestel in de vorm van een bootBij Arkema Speelvoorzieningen staan kwaliteit en veiligheid centraal. Een groot deel van hun assortiment heeft levenslange garantie op de constructie en 20 jaar garantie op de kunststofpanelen en -platforms, die zijn gemaakt van HPL (High Pressure Laminate). “Dat zegt al veel over de kwaliteit van onze producten”, merkt Bea op. Het grote belang dat Arkema Speelvoorzieningen hecht aan een veilig ingerichte speelomgeving is daarmee in lijn. Ze funderen bijvoorbeeld altijd in beton, met het oog op de veiligheid. Rolf, die ook zelf inspecteur is, wijst op de groeiende zorgen over onveilige speelplekken die door onwetende hoveniers worden aangelegd. En die niet voldoen aan de veiligheidsregels van het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS). Hij pleit voor meer aandacht en strengere controle om te waarborgen dat alle speelvoorzieningen veilig en betrouwbaar zijn.

 

Robinia speeltoestel Ivar en LarsSamenwerking en vertrouwen als basis

Het succes van Arkema Speelvoorzieningen is niet alleen te danken aan hun producten en diensten, maar ook aan hun hechte samenwerking en het vertrouwen binnen het team. De lijntjes zijn kort en hun benadering is persoonlijk. Bea heeft met de monteurs dagelijks meerdere malen telefonisch overleg. En Rolf doet alle afspraken met klanten zelf. “We werken met een klein, zelfstandig team dat altijd kan rekenen op goed materieel,” vertelt Rolf. De hands-on benadering van zowel Rolf als Bea, gecombineerd met de inzet van hun medewerkers, zorgt voor een hoog werkplezier en een sterke teamspirit.

 

Toekomstige ambities

Als nieuw lid van de branchevereniging is Arkema Speelvoorzieningen vastbesloten om een actieve rol te spelen in de verdere ontwikkeling van de sector. Veiligheid blijft daarbij een speerpunt. Door hun expertise en ervaring te delen, hopen Bea en Rolf bij te dragen aan een veiligere en betere speelomgeving voor kinderen. Met een klantgerichte benadering en een sterk team staat het bedrijf klaar om elke uitdaging aan te gaan en een positieve bijdrage te leveren aan de speelbranche.

Klimtoestel Brachiosaurus