sitelogo

Branchevereniging Spelen en Bewegen zoekt voorzitter

Posted on Posted in Nieuws

Branchevereniging Spelen en Bewegen zoekt een nieuwe voorzitter
“We zijn op zoek naar een enthousiaste en inspirerende voorzitter, voor gemiddeld 8 uur per week.” Aan het woord is Willem Butz, bestuurslid ‘Samenwerking’ van de branchevereniging. “Wij zijn een relatief kleine branchevereniging, die zich bezighoudt met een onderwerp van groot maatschappelijk belang: buiten spelen en bewegen. We zoeken een voorzitter die hiervoor op een positieve manier op de barricaden durft te gaan staan.”

Spelen is groeien!
“Als branche vereniging staan we voor de uitdaging om helder te maken dat er meer ruimte moet komen voor kinderen om te spelen,” vertelt Willem.  Dat is ook te lezen in het standpunt dat de branchevereniging deze week uitbracht. Door het gebrek aan speelruimte krijgen kinderen minder de kans om te bewegen. Dit heeft negatieve gevolgen voor hun motorische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Onvoldoende bewegen leidt tot minder zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Meer dan 20% van alle kinderen in de stedelijke gebieden heeft overgewicht of obesitas.

De werkzaamheden van de voorzitter zijn afwisselend
Als voorzitter ben je ons gezicht naar buiten; gesprekspartner voor externe partijen zoals Ministerie VWS, NVWA, Jantje Beton, Kenniscentrum Sport, Ruimte voor de Jeugd. Ook heb je als  voorzitter zitting in het bestuur van de Stichting Veilig Spelen. Je bewaakt de visie van de vereniging en hebt een actieve rol in het verder ontwikkelen van onze strategie. Je zit de algemene ledenvergaderingen en de bestuursvergaderingen voor. Je ondersteunt de bestuursleden bij verschillende dossiers uit hun portefeuilles. Die portefeuilles zijn kennis & onderzoek, financiën, communicatie, veiligheid en samenwerking. En je bent het eerste aanspreekpunt voor het uitvoerend bureau (communicatie en secretariaat). “Dat vraagt om een flexibele inzet,” aldus Willem.

Onze leden zijn experts in de inrichting van de buitenruimte voor spelen en bewegen
Wij zorgen voor fijne (buiten)speelvoorzieningen waar jong en oud samen in beweging komen! Bij de branchevereniging zijn leveranciers van speeltoestellen en ondergronden, ontwerpers, projectontwikkelaars, adviseurs, aanbieders van onderhoud & beheer en inspectiebedrijven aangesloten. Met onze jarenlange expertise zorgen we samen voor goede, uitdagende en veilige buitenspeelmogelijkheden en ontmoetingsplekken. De branchevereniging ondersteunt de leden op diverse vlakken en treedt op als gemeenschappelijke belangenbehartiger. Het bestuur van de branchevereniging wordt gevormd door vier gekozen leden en een onafhankelijk voorzitter. Het bestuur wordt ondersteund door een uitvoerend bureau.

Als voorzitter zoeken we een strijdbaar iemand met verbindende kwaliteiten:
Academisch werk- en denkniveau. Bestuurlijk sensitief. Iemand die enthousiast wordt van werken in een krachtenveld van verschillende belangen. Een verbinder met flair, die affiniteit heeft met de inrichting van de openbare ruimte en met spel, sport en bewegen voor alle leeftijden. Iemand die open en transparant is en duidelijk en direct communiceert. En, zoals gezegd, die waar nodig niet schroomt om op de barricade te gaan staan.

Wie wil solliciteren, vindt de profielschets (elders) op onze website.
“Daarin staan ook mijn contactgegevens ,” aldus Willem. “Bel mij gerust voor nadere informatie.”