Vacature: voorzitter

 

 logo branchevereniging Spelen en Bewegen

 

 

 

Word jij de nieuwe voorzitter van Branchevereniging Spelen en Bewegen?
De Branchevereniging Spelen en Bewegen bestaat uit experts in de inrichting van de buitenruimte voor spelen en bewegen. Wij zorgen voor fijne (buiten)speelvoorzieningen waar jong en oud samen in beweging komen! Bij de branchevereniging zijn leveranciers van speeltoestellen en ondergronden, ontwerpers, projectontwikkelaars, adviseurs, aanbieders van onderhoud & beheer en inspectiebedrijven aangesloten. Met onze jarenlange expertise zorgen we samen voor goede, uitdagende en veilige buitenspeelmogelijkheden en ontmoetingsplekken. De branchevereniging ondersteunt de leden op diverse vlakken en treedt op als gemeenschappelijke belangenbehartiger. Het bestuur van de branchevereniging wordt gevormd door vier gekozen leden en een onafhankelijk voorzitter. Het bestuur wordt ondersteund door een uitvoerend bureau.

Spelen is groeien! Door het gebrek aan speelruimte krijgen kinderen minder de kans om te bewegen. Dit heeft negatieve gevolgen voor hun motorische, cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling. Onvoldoende bewegen leidt tot minder zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Meer dan 20% van alle kinderen in de stedelijke gebieden heeft overgewicht of obesitas. We hebben de uitdaging om helder te maken dat er meer ruimte moet komen voor kinderen om te spelen.

Ter vervanging zijn we op zoek naar een enthousiaste en inspirerende

 

VOORZITTER
(8 uur/week)

 

Jouw uitdaging:
Je bent het gezicht naar buiten en de gesprekspartner voor externe partijen zoals Ministerie VWS, NVWA, Jantje Beton, Kenniscentrum Sport, Ruimte voor de Jeugd en dergelijke. Als voorzitter heb je zitting in het bestuur van de Stichting Veilig Spelen. Je bewaakt de visie van de vereniging en hebt een actieve rol in het verder ontwikkelen van onze strategie. Je bent het eerste aanspreekpunt voor het uitvoerend bureau (communicatie en secretariaat).

5 keer per jaar zit je de reguliere bestuursvergaderingen voor en 2 keer per jaar leid je de Algemene Ledenvergadering. Je ondersteunt de bestuursleden bij verschillende dossiers uit hun portefeuilles, te weten: kennis & onderzoek, financiën, communicatie, veiligheid en samenwerking.

Jouw profiel:
Academisch werk- en denkniveau. Bestuurlijk sensitief. Je wordt enthousiast van werken in een krachtenveld van verschillende belangen. Je bent een verbinder met flair. Je hebt affiniteit met de inrichting van de openbare ruimte en met spel, sport en bewegen voor alle leeftijden. Je bent open en transparant. Je communiceert duidelijk en direct en waar nodig schroom je niet om op de barricade te staan.

Solliciteren:
Wil je deze uitdaging aangaan? Reageer dan naar info@spelen.org.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het bestuurslid samenwerking, Willem Butz,
telefoonnummer: 06-53 35 71 71.

 

download hier bovenstaande profielschets als pdf