foto van natuurlijk spelen

“Spelen is belangrijk in de strijd tegen overgewicht”

Posted on Posted in Nieuws

Michiel van Campen, voorzitter van de branchevereniging Spelen en Bewegen, komt in aan het woord in een artikel van Stad en Groen over het brancherapport ‘Sport en bewegen in de openbare ruimte’. Dit rapport, van het Mulier Instituut, brengt de beweegvriendelijkheid van de omgeving in kaart. Het artikel meldt dat Nederland niet maximaal scoort: 60 van de 100 punten op de Kernindicator Beweegvriendelijke Omgeving (KBO).

Volgens het artikel heeft de coronapandemie duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om in onze leefomgeving te kunnen sporten, spelen en ontspannen. De verwachting is dat de openbare ruimte steeds meer gebruikt zal worden om te sporten en bewegen; door spelende kinderen, skatende jongeren, bootcampende volwassenen en wandelende ouderen.

Van Campen laat weten blij te zijn met het rapport en het geschetste beeld te onderschrijven. Hij benadrukt het belang van voldoende speelgelegenheid voor kinderen; spelen is volgens hem onder meer een voorloper van sporten. Van Campen: “Ook spelen is daarom belangrijk in de strijd tegen overgewicht. Kinderen die al vroeg gaan bewegen hebben ook later meer behoefte om te blijven bewegen en dat verlicht uiteindelijk de druk op de gezondheidszorg.”