KeesdeBruinBV

Kees de Bruin BV: flexibele totaaluitvoerder in speelvoorzieningen

Posted on Posted in Nieuws

“Ons sterke punt is, dat we flexibel zijn, veel ervaring buiten hebben en dat we alles zelf kunnen doen.”
Aan het woord is Chris de Bruin, die leiding geeft aan het bedrijfsonderdeel Speelvoorzieningen van het familiebedrijf Kees de Bruin BV in Rhoon. Chris is de schakel tussen de mensen buiten en de opdrachtgever. Hij neemt het werk op, maakt offertes, doet een deel van de werkvoorbereiding.
“Er werken continu 10 à 15 mensen op spelen. We doen alles in eigen beheer: gietvloeren, kunstgras, installatie van speeltoestellen, grondwerk , infra, kortom: alles wat nodig is om mooie speelplekken te kunnen realiseren. In het bedrijf is veel knowhow en ervaring om eventuele problemen op te lossen en opdrachtgevers bij te staan met advies.”

 Vader Kees de Bruin is het bedrijf 35 jaar geleden begonnen als hoveniersbedrijf
Eerst alleen en algauw met een tweede man erbij. “Op dit moment werken wij  met een driekoppig management met ieder zijn eigen en soms overlappende taken. Het motto van Kees was en is ‘we doen alles, voor iedereen, altijd’. Met dat motto is het bedrijf gestaag uitgegroeid naar zijn huidige omvang.”

Ook de rest van het gezin De Bruin werkt in het bedrijf
“Mijn moeder, mijn vrouw en twee zussen werken op de administratie, alle vier als parttimer.” Twee jongere broers van Chris werken buiten in de uitvoer. Kortom, een echt familiebedrijf. “We hebben ongeveer 20 mensen in vaste dienst. Een vaste groep onderaannemers met een jaren lange binding met het bedrijf complementeert de uitvoering. We hebben een platte organisatie met korte lijnen waardoor wij in staat zijn snel te schakelen. Ondanks dat we het nu heel druk hebben en iedereen volledig is ingepland, proberen we flexibel te blijven, al kost dat soms wel eens wat hoofdbrekens.”

Chris werkt nu een jaar of vijftien op het gebied van spelen
“Spelen, daar zijn we een beetje ingerold,” vertelt Chris. “Een van onze contactpersonen bij een vastgoedbedrijf vertrok naar een kinderopvangorganisatie. Hij vroeg ons of wij mogelijkheden zagen om speelplaatsen in te richten. Zo zijn wij in contact gekomen met Speelwijzer, een leverancier van buitenspeeltoestellen die juist op zoek was naar een partner voor het infrawerk. Met Speelwijzer hebben we veel mooie projecten gerealiseerd, en ook toen het bedrijf werd overgenomen door BoerPlay hield de samenwerking niet op. Boerplay is nog steeds een van onze grotere klanten.”foto_Kees_de_Bruin_BV

Kees de Bruin BV denkt mee, voert uit en ontzorgt
“Door de vraag vanuit opdrachtgevers werken we tegenwoordig voor meerdere leveranciers,” vertelt Chris. “Kees de Bruin BV pakt alles aan, waarbij wij soms bijzondere opdrachten krijgen. Bijvoorbeeld over een gietvloer als tribune op een dak, speelobjecten in het water, tribunes in kunstgras… En ja, dat kunnen we maken! Al in de voorbereidende fase denken wij mee en ontzorgen met onze oplossingen onze opdrachtgevers.”

Het meest trots is Chris op de positieve reacties die ze altijd krijgen
“We maken veel projecten, gewone standaard projecten,  speciale projecten, van het noorden van Nederland tot tegen de Franse grens,” zegt Chris, “maar als ik er zo over na denk, ben ik er het meest trots op, dat we zo weinig klachten krijgen en zo weinig naloopwerk hebben. We gaan voor kwaliteit. We denken altijd mee en zorgen in de uitvoering voor het gewenste resultaat, door kwalitatief goed werk te leveren. En natuurlijk hebben we ook een mooi nieuw pand ,een geweldige uitvalsbasis om alle werkzaamheden te starten. Daar zijn we aan gewend, maar ook heel erg trots op!”

“De reden voor ons om lid te worden van de Branchevereniging was dat je samen sterker staat.
Wij zijn een wat kleiner infrabedrijf. Het is goed dat dat er meerdere soorten bedrijven lid zijn, dat er diversiteit is. Bestuurslid Willem Butz heeft ons over de streep gehaald. Dat was juist in de tijd dat we zaten met de regelgeving voor PAK’s. Voor ons heeft het lidmaatschap van de branchevereniging wat betreft PAK’s zeker meerwaarde gehad. Ook het onderwerp aanbestedingen is een goed aandachtspunt voor de branchevereniging. Al speelt dat voor ons niet zo; wij doen niet mee aan grote aanbestedingen. Maar het is goed om samen op te trekken.”