Branchevereniging Spelen & Bewegen

Workshop Hoe de WAS en een uitdagend speelplein te combineren? KindVak, 30 september 2022

Spelen is groeien!
Als branchevereniging Spelen & Bewegen vinden wij het belangrijk dat ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers zich van het belang van spelen bewust zijn. Om die reden zijn wij kennispartner van KindVak.

Tijdens de beurs KindVak 2022 bieden wij onder meer de volgende workshop aan,
op 30 september 10.45-11.45 uur in de Brabanthallen in Den Bosch:

Hoe de WAS en een uitdagend speelplein te combineren? 30 september, door Lucas Rijnders, specialist Veiligheid (BOERplay).

Lucas-768x512Spelen is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. In hun spel moeten kinderen grenzen kunnen verleggen en moet hun nieuwsgierigheid geprikkeld worden. Om onverantwoorde risico’s en onveiligheid op speelplekken te voorkomen is de Wet op Attractie- en Speeltoestellen (WAS) van toepassing.

Wat mag er wel volgens de WAS? En wat mag er niet? Aan hand van concrete voorbeelden geeft Lucas een korte introductie in de belangrijkste punten van de WAS, inclusief een handzaam stroomschema. Aan hand van praktische situaties geeft hij duidelijke handvatten om uw speelplein zodanig in te richten dat ieder type kind (rauwer, douwers, bouwer en schouwer) meer dan voldoende wordt uitgedaagd.

Deze workshop is interessant voor zowel management/directie als leerkrachten, pedagogisch medewerkers en pedagogische coaches. De workshop wordt gegeven door Lucas Rijnders, Veiligheid.

(bron: https://kindvak.nl/bezoekers/beursinfo/workshop_programma/vrijdag/)

Aanmelden voor KindVak 2022: https://kindvak.nl/bezoekers/beursinfo/