Branchevereniging Spelen & Bewegen

Workshop De Fundamenten van Risicovol Spelen, KindVak, 29 september 2022

Spelen is groeien!
Als branchevereniging Spelen & Bewegen vinden wij het belangrijk dat ouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers zich van het belang van spelen bewust zijn. Om die reden zijn wij kennispartner van KindVak.

Tijdens de beurs KindVak 2022 bieden wij onder meer de volgende workshop aan,
op 29 september 11-12 uur in de Brabanthallen in Den Bosch:

De Fundamenten van Risicovol Spelen, 29 september, door Martin van Rooijen,
pedagoog en onderzoeker (Universiteit voor Humanistiek / de Blauwe Ton).

Martin-van-Rooijen3-768x866Het aangaan van risico bij het spelen is voor een kind vanzelfsprekend. Pedagogisch professionals weten dat het goed is voor kinderen, maar hebben ook hun dilemma’s. Hoe begeleid je risicovol spelen, wat vinden ouders ervan, en wat als het ‘fout’ gaat, steunt de organisatie mij hierin?

In deze sessie wordt er verteld over de drie fundamenten van risicovol spelen. De meerwaarde voor het kind: het recht op risico, voor veerkracht en autonomie. Playwork: een benadering hoe kinderen bewust te begeleiden in hun vrije tijd. En Loose Parts: verbeter de speelomgeving van kinderen.

Je komt meer te weten over het waarom van risico en uitdaging in het spel van kinderen, en er worden voorbeelden gegeven van risicovol spelen. Wat is je rol als pedagogisch professional bij het ondersteunen en aansluiten bij de vaardigheden van het kind? En je krijgt informatie over Loose parts, het ‘spelen met spullen’ dat een mooie manier is om risicovol spelen te stimuleren.

Deze workshop is interessant voor zowel management/directie als leerkrachten, pedagogisch medewerkers en pedagogische coaches. TIP: De sessie van Hanneke Poot van 10.45u gaat in op het belang van buitenspelen en is een mooie workshop om te volgen als voorbereiding op deze!

(bron: https://kindvak.nl/bezoekers/beursinfo/workshop_programma/donderdag/)

Aanmelden voor KindVak 2022: https://kindvak.nl/bezoekers/beursinfo/