Branchevereniging Spelen & Bewegen

E-book Buitenspelen: ‘Buut vrij! …’ (Kenniscentrum Sport & Bewegen, februari 2023)

Uitgebracht door Kenniscentrum Sport & Bewegen: het e-book Buitenspelen.

“Hoe vaak zie jij de kinderen in jouw gemeente, op jouw school of kinderopvang buitenspelen? Of zitten ze liever binnen? Worden alle speelplekken volop gebruikt? En kunnen eigenlijk wel álle kinderen meedoen met buitenspelen?

Het belang van buitenspelen

Buitenspelen is voor kinderen één van de leukste activiteiten die er zijn. En niet te vergeten: cruciaal voor hun fysieke en mentale ontwikkeling. Toch spelen niet alle kinderen evenveel buiten. En daar kun jij wat aan doen!

Of je nu werkt voor een gemeente, het onderwijs, een kinderopvangorganisatie of in een ander domein: er zijn allerlei knoppen waar je aan kunt draaien, om meer kinderen met plezier buiten te laten spelen.

E-book Buitenspelen

Nieuwsgierig hoe je vanuit jouw functie verandering in gang kunt zetten? Het e-book Buitenspelen helpt je verder. In dit e-book bieden we je volop kennis, praktische tips en praktijkvoorbeelden om buitenspelen te stimuleren. Je krijgt feiten en cijfers, je leert alles over de hardware (fysieke speelplekken, outdoor fitness, groen), de software (interventies, beweegprogramma’s, activiteiten) en de orgware (professionals, ouders, maatschappelijke partners, onderwijs, kinderopvang, gemeente) van buitenspelen. En ook risicovol en inclusief buitenspelen komen aan bod. Zodat jij aan de slag kunt om meer kinderen met plezier buiten te laten spelen!

Meer weten?

Bezoek dan de pagina van het e-book Buitenspelen.”

Bron: https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/nieuws/nieuw-e-book-buitenspelen/ (nieuwsbericht van 2 februari 2023)