Branchevereniging Spelen & Bewegen

Bekroond initiatief De Regenboog: langer naar school voor één uur sporten per dag

Op basisschool de Regenboog in Enschede sporten leerlingen van groep 1 tot en met 8 structureel elke middag één uur.
Om dit te realiseren zijn de schooltijden aangepast. Insteek  is dat sport en onderwijs elkaar gaan versterken. Om een balans te creëren tussen stilzitten en bewegen heeft de Regenboog naast de inzet van technologische middelen ook sport en bewegen een grotere rol laten spelen binnen het onderwijs.

Met dit initiatief ‘Kom in beweging op de Regenboog!’ werd Enschede winnaar van het ‘Beste Initiatief op sport- en beweeggebied 2018/2019’.
Deze prijs vormt een apart onderdeel van de ‘Verkiezing Sportgemeente van het Jaar’ die jaarlijks wordt georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), sportkoepel NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Tijdens het VSG-congres in Emmen ontvingen de winnaars een bokaal.

Download hier meer informatie over het initiatief ‘Kom in beweging op de Regenboog!’: Enschede-Kom-in-beweging-op-de-Regenboog

Bron: VSG:
https://sportengemeenten.nl/enschede-wint-beste-initiatief-op-sport-en-beweeggebied-2018-2019/.

Lees hier een artikel over dit initiatief in het AD van 4 oktober 2019.
In het artikel komt directeur Mariëlle Siebelt van De Regenboog aan het woord. Zij hoopt dat meer scholen het voorbeeld van De Regenboog gaan volgen, maar wil tegelijk duidelijk zijn: „Dit is niet voor iedere school haalbaar.” Zo heeft De Regenboog – zowel binnen als buiten – veel plek om te sporten. „En je moet ook kijken naar wat nodig is. Meer bewegen past goed bij ons. Voor een andere school kan dat muziek of techniek zijn.”