Over ons

Over_ons_BOAS-06-17De Branchevereniging Spelen en Bewegen bestaat uit experts in de inrichting van de buitenruimte voor spelen en bewegen. Wij zorgen voor fijne (buiten)speelvoorzieningen waar jong en oud samen in beweging komen! Bij de branchevereniging zijn leveranciers van speeltoestellen en ondergronden, aanbieders van onderhoud en beheer en ontwerpers en inspectiebedrijven aangesloten. Ook zijn er projectontwikkelaars en adviseurs onder de leden. Met onze jarenlange expertise zorgen we zo samen voor goede en veilige buitenspeelmogelijkheden en ontmoetingsplekken. De branchevereniging ondersteunt de leden op diverse vlakken en treedt op als gemeenschappelijke belangenbehartiger.


Achtergrond: focus gaat naar spelen, bewegen en ontmoeten
Over_ons_Proludic-05-16

De branchevereniging is in 2002 opgericht onder de naam ‘Branchevereniging Spelen’. Toen besloten de Vereniging Leveranciers Speelvoorzieningen (VLS) en de Nederlandse Vereniging van Speeltoestellen Fabrikanten (NVSF) samen te gaan. Gaandeweg heeft de vereniging zich ontwikkeld van een focus alleen op spelen tot de huidige Branchevereniging Spelen en Bewegen. In 2016 is de naam van de vereniging ook officieel aangepast. Het gebruik van de buitenruimte heeft een ontwikkeling doorgemaakt van louter spelen voor kinderen tot veel breder spelen, bewegen en ontmoeten voor jong en oud. De vereniging ontwikkelt zich naar een breed gerespecteerd expertplatform dat spelen en bewegen in de buitenruimte bevordert.

Bestuur
Het bestuur van de vereniging bestaat uit een onafhankelijk voorzitter en vier bestuursleden die een aantal portefeuilles beheren.

Over_ons_SICURO-05-16Stichting Veilig Spelen (SVS)
De Branchevereniging Spelen en Bewegen is medeoprichter van de Stichting Veilig Spelen (SVS). De SVS heeft als doel de kwaliteit van inspecteurs en veiligheid van speeltoestellen op openbare gelegenheden te verhogen en te toetsen. De opleiding van inspecteurs gebeurt door diverse opleiders, de SVS neemt examens af. De SVS inspecteurs worden geregistreerd en zijn op te zoeken op de website van de stichting.