Branchevereniging Spelen & Bewegen

Vacature examencommissie Stichting Veilig Spelen

De examencommissie van de Stichting Veilig Spelen is op zoek naar versterking met één of twee nieuwe leden.

De Stichting Veilig Spelen (SVS), mede opgericht vanuit Branchevereniging Spelen en Bewegen, heeft als doel de kwaliteit van inspecteurs en veiligheid van speeltoestellen op openbare gelegenheden te verhogen en te toetsen. Dit wil de stichting bereiken door onder andere examens af te nemen en gediplomeerden te registreren.

De examencommissie (EC) van de Stichting Veilig Spelen adviseert de SVS op het gebied van het curriculum, maakt examenvragen en volgt Europese ontwikkelingen. De EC bestaat uit deskundigen uit de speelmarkt en vergadert circa 3x per jaar.

De SVS heeft de volgende vacaturetekst geplaatst in het eerste online SVS-magazine:

Als lid van de Examencommissie zorg jij ervoor dat de kwaliteit en procedures van de examinering van de Stichting Veilig Spelen hoog blijft. Je levert een bijdrage aan de eisen van het examenprogramma en je behandelt ingediende bezwaren. Verder stel je regels en procedures vast voor de examenafname en -beoordeling. Je helpt mee met het beoordelen van fraude. 

De Examencommissie is op zoek naar versterking en is op zoek naar één of twee nieuwe leden. De Examencommissie staat voor een leuke uitdaging in 2021, de invoering van het nieuwe WAS. Wat vragen we van een Examencommissielid?

Als lid van de Examencommissie SVS heb je…

  •     tenminste een SVS 2*registratie.
  •     voldoende werkervaring (minimaal 5 tot 10 jaar) als Inspecteur speeltoestellen om de wet- en regelgeving te vertalen naar het examenprogramma.
  •     kennis van het nieuwe WAS en kun je de gevolgen hiervan op het werk van de Inspecteur overzien en concreet maken.
  •     tijd om samen met de andere examencommissieleden en het bestuur de implementatie van het nieuwe WAS in het examenprogramma van SVS vorm te geven.

Wil jij samen met het bestuur meedenken over hoe het nieuwe WAS in de examens van SVS passen? Stuur dan een e-mail met jouw motivatie en CV naar info@stichtingveiligspelen.nl.

Stichting Veilig Spelen streeft strikte scheiding van opleiden en examineren na, daarom kunnen we helaas geen medewerkers van opleidingsinstituten in overweging nemen voor deze functie.

(Bron vacaturetekst, geraadpleegd 15-6-2021: https://stichtingveiligspelen.maglr.nl/magazine-svs-editie-1-2021/nieuws-en-wetenswaardigheden, ‘Vacature examen-commissie’)