Branchevereniging Spelen & Bewegen

Active healthy kids report card 2016

In deze publicatie uit 2016 zijn data over de periode 2010 tot en met 2014 geanalyseerd en beoordeeld. Een werkgroep van onderzoekers, beleidsmakers en experts op het gebied van bewegen, sport en/of kinderen identificeerden en beoordeelden bestaande gegevens om zo de verschillende indicatoren te beoordelen.

De resultaten van deze eerste Nederlandse Report Card laten zien dat veel Nederlandse kinderen de fiets als vervoersmiddel kiezen en dat het actieve transport verantwoordelijk is voor een groot deel van de aan school- gerelateerde lichamelijke activiteit. Het krijgt score A. Dit is een veelbelovende uitkomst aangezien actief transport wordt geassocieerd met een toegenomen lichamelijke activiteit onder de jeugd.
Fietsen alleen is echter niet genoeg om aan de Nederlandse Norm gezond bewegen (NNGB) te voldoen. Actief Spelen krijgt in deze rapportage een B.

De resultaten zijn samengebracht door een brede groep onderzoekers, waaronder: Wilhelmina kinderzoekenhuis, mulierinstituut, KC Sport, PO Raad, NOC*NSF en anderen.

Lees meer in de card:
Nederlandse_Report_Card_small

Of de website.
Cijfers uit 2018 zijn hier te vinden.