Werkbezoek Childfriendly Cities jongerenparticipatie Papendrecht

Posted on

Datum: 6 februari 2020

Locatie: Papendrecht

Werkbezoek Childfriendly Cities jongerenparticipatie Papendrecht, 6 februari 2020

bron: https://www.lcgw.nl/werkbezoek-cfc-papendrecht/

Hoe ontwikkelen jongeren hun talenten en capaciteiten en hoe kunnen ze worden uitgedaagd om mee te doen? Dat zijn vraagstukken waar Papendrecht mee aan de slag is gegaan.

Werkbezoek CFC Papendrecht

De gemeente Papendrecht vindt dat kinderen en jongeren zelf het beste kunnen aangeven wat zij nodig hebben om op een prettige manier op te groeien in Papendrecht. Zij wil een kindvriendelijke gemeente zijn waarin kinderen, jongeren gekend worden, actief betrokken worden, zich veilig en gezond voelen en plezier kunnen maken. De gemeente wil niet over maar met kinderen en jongeren praten en zet daarom stevig in op kinder- en jongerenparticipatie.

Datum:     Donderdag 6 februari 2020
Tijd:          12.30 tot 16.30 uur
Locatie:    Gemeentehuis Papendrecht (Markt 22 Papendrecht)

Komt u ook? Aanmelden kan  < via deze link >.

Hoe ziet de middag er uit
U wordt in Papendrecht ontvangen met een lunch. Voorzitter Gert Vos van CFC Nederland en wethouder Corine Verver van de gemeente Papendrecht openen de dag. Chris Kuypers is onze dagvoorzitter en begeleidt deze bijeenkomst op een interactieve wijze. Koen Tuin en David Voss van de Nationale Jeugdraad (NJR) vertelt over wat jongerenparticipatie zo belangrijk en waardevol maakt. Daarna vertelt Evelien Korteland hoe kinderparticipatie in Papendrecht is vormgegeven en welke rol maatschappelijke partners en Stichting Open Limonade hierin vervullen. Daarna vertelt Heidy van Dam over de Papendrechtse participatiepilot met jongvolwassenen. Liesbeth van der Giessen sluit af met de vernieuwde visie van het jeugd- en jongerenwerk Suppord als antwoord op de transformatie. Suppord presenteert zelf een aantal projecten uit hun uitvoeringsprogramma.

Deze middag gaan we vooral met elkaar in gesprek. Want als het gaat om Childfriendly Cities of kindvriendelijke stad zijn we allemaal experts. De één weet in haar gemeente de brug te slaan tussen zorg en sociaal domein. De ander is een project gestart dat mensen helpt vrienden te maken. We wisselen kennis en inspiratie uit om daarna vol energie te werken onze eigen kindvriendelijke gemeente. Doe mee en draag bij! (…)