Codaplay_foto_Stilum_toestellen

Codaplay: speelplezier op een veilige ondergrond, met RVS speeltoestellen

Posted on Posted in Interview, Nieuws

Codaplay heeft speeltoestellen van roestvast staal (RVS) en van Robinia-hout
“We vertegenwoordigen het RVS-label Stilum exclusief in Nederland,” vertelt Jacco Mastenbroek. Jacco is als accountmanager sinds 2008 betrokken bij Codaplay. Het bedrijf is toen opgericht, als onderdeel van Intercodam Infra BV in Almere, waar Jacco al sinds 1996 werkt. Naast Codaplay zijn er de onderdelen Infrateq, voor onder meer funderingen, en Rooflogix, voor dakinrichting. Het bedrijf heeft twaalf à dertien medewerkers, waarvan er drie  werken bij Codaplay.

Het is ooit begonnen met ondergronden, waar Codaplay nog altijd specialist in is
“We zijn groot geworden doordat we de rubber tegels naar Nederland hebben gehaald”, vertelt Jacco. “Dat was dertig jaar geleden. In het kielzog daarvan zijn we naadloze vloeren gaan leveren. Ongeveer tien jaar geleden is kunstgras daarbij gekomen. En daarna zijn we ook RVS en Robinia speeltoestellen gaan leveren.” Dit omdat veel gemeenten liever met slechts één leverancier te maken hadden voor ondergrond en toestellen. Codaplay richt zich met name op gemeenten, basisscholen, kinderdagverblijven en aannemers. Het levert door het hele land, maar Jacco richt zich vooral op het Westen: Noord- en Zuidholland en Utrecht.

“Wij willen design speeltoestellen van RVS betaalbaar in de markt zetten om kinderen speelplezier te bezorgen,” antwoordt Jacco op de vraag naar een motto of missie. “En dat op een veilige manier. Voor speelplezier op een veilige ondergrond, die een duurzame oplossing biedt. We leveren een totaalpakket, van gerenommeerde leveranciers, met een lange levensduur, waarvan de veiligheid is gewaarborgd.” Heeft het bedrijf geen last van de regelgeving die eisen stelt aan het gehalte aan bepaalde gevaarlijke stoffen in rubber tegels, de zogenoemde PAK’s? “We zijn bijzonder goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. En we hebben ook alternatieven voor rubber,” aldus Jacco.

Een recent project is de sport- en beweegtuin van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht
“Daar hebben we de vloer gemaakt. En een heuvel van kunstgras, en een glijbaan. Iets heel anders, wat we ook kunnen leveren, is een glijbaan voor in een brandweerkazerne. Die gebruikt de brandweer om sneller te kunnen uitrukken.” Ze hoeven dan niet met de trap naar beneden naar de brandweerauto. “In het verleden zijn er ongelukken gebeurd met glijpalen,” legt Jacco uit. “De glijbaan is veiliger. En de brandweer is daarmee sneller op zijn bestemming!”

Het meest trots is Jacco op het dakterras van het ziekenhuis Radboud-umc in Nijmegen
Codaplay_foto radboudziekenhuis_verkleind“We hebben daar een totaalproject gemaakt van speeltoestellen en vloeren. Voor kinderen die in de  meest kritieke periode in hun leven misschien nog éven kunnen buitenspelen. En voor hun broertjes en zusjes, die zich daar even kunnen uitleven. Dit project heeft voor mij echt een emotionele lading. Ik vond het niet passend zó zieke kinderen te vragen hoe ze de speeltoestellen vonden. Maar ik heb ze wel zien spelen. En dan hoef je niet meer te vragen hoe ze het vinden. We hebben bijvoorbeeld de huisjes hoger gemaakt, zodat je ook met een infuus een bepaald parcours kunt lopen. Als je dat ziet, dan raakt je dat!”

Intercodam Infra is al heel lang lid van de branchevereniging, puur voor de connectie
Voor de connectie met leveranciers, met aannemende partijen en met installateurs. “We waren al lid toen het nog VLS heette. Ons lidmaatschap is daardoor een automatisme, maar ik vind ook dat de branchevereniging goed handelt. Namens zoveel mogelijk partijen, waarbij het belangrijk is ook goed naar de kleinere partijen te luisteren. De thema’s zijn actueel en de branchevereniging informeert de leden goed over ontwikkelingen en wetgeving. Goed bezig!”