Agenda

Stipo-training Inclusieve openbare ruimte, 5 september 2018

‘De openbare ruimte is van iedereen: voor jong en oud, arm en rijk, man en vrouw, onafhankelijk van je culturele achtergrond, religie of kleur. Het is de plek waar verschillende mensen elkaar ontmoeten en informeel contact hebben. Dat is het uitgangspunt. We zien in onze steden echter steeds meer polarisatie en gentrification. Ook in de buitenruimte.

  • Hoe werken we aan inclusieve openbare ruimte waarin een diversiteit aan mensen zich thuis voelt?
  • Wat verwachten Nederlanders met een migratieachtergrond van een goede plek?
  • Hoe creëren we voldoende ruimte voor (religieuze) vrouwen om in de openbare ruimte mee te doen?
  • Wat betekent het voor onze werkmethoden zoals Placemaking of de Stad op Ooghoogte?

(…)

U leert op wat voor verschillende manieren er tegen het begrip openbare ruimte wordt aangekeken, hoe u invulling geeft aan inclusieve plekken en welke werkmethode er u in kunt zetten.’

zie http://beteresteden.nl/inclusieve-openbare-ruimte.

 

21 september 2018 - Bestuursvergadering

Datum: 21 september 2018

Tijd: 9:30-11:30

Locatie: BTL, Utrecht

Nationaal Voetgangers Congres De gelukkige voetganger, Amsterdam, 25 september 2018

‘Op 25 september is het Nationaal Voetgangerscongres. Het enige nationale congres dat zich richt op de voetganger. En niet zomaar de voetganger, de gelukkige voetganger is het uitgangspunt van dit congres. Gemeente Amsterdam is dit jaar gastheer. De gemeente heeft de voetganger hoog in het vaandel en voert er actief beleid op.

Het Nationaal Voetgangerscongres wil de voetganger hoger op de (politieke) agenda zetten, met u en andere vakprofessionals op gebied van Gezondheid, Ruimte, Mobiliteit, Milieu, Economie en Bewegen.
Hoe zorgen we ervoor dat de voetganger transformeert naar een gelukkige voetganger zodat wij er allemaal profijt van hebben? (…)’,

zie http://www.nationaalvoetgangerscongres.nl/.

24 september 2018 - 26 september 2018 - 9th Child in the City World Conference

Start datum: 24 september 2018

Eind datum: 26 september 2018

Locatie: Wenen

9th Child in the City World Conference, Wenen, 24 t/m 26 september 2018

“Several parallel sessions and interactive workshops will be held over the event’s three days. There will be presentations and discussions based on the practical experience of projects in Vienna. Small workshops will be organised around the main conference themes, where the focus will be on interactive discussions.(…)

Conference themes:

  • Children and young people in a digital world. (…)
  • Children’s rights in urban development and regeneration. (…)
  • Equality and diversity in the child friendly city. (…)
  • Mobility and access to the child friendly city. (…)

See: https://www.childinthecity.org/2018-conference/practical-info/

 

 

25 september 2018 - 27 september 2018 - Euro Attractions Show (Attractiebeurs)

Start datum: 25 september 2018

Eind datum: 27 september 2018

Locatie: Amsterdam

Euro Attractions Show (Attractiebeurs), Amsterdam, 25-27 september 2018

Zie: http://www.iaapa.org/expos/euro-attractions-show/press: ‘(…)De jaarlijkse beurs voor de attractieparkensector, de Euro Attractions Show (EAS), zal dit jaar opnieuw in Nederland plaatsvinden. Van 25 tot en met 27 september 2018 zullen in het RAI Exhibition Center in Amsterdam de nieuwste ontwikkelingen voor parken en andere vrijetijdsvoorzieningen te zien zijn. Ook is er zo’n 80 uur aan workshops en seminars. De EAS wordt georganiseerd door de IAAPA, de wereldwijde overkoepeling van attractieparken en de toeleverende industrie. (…)’

 

26 september 2018 - 27 september 2018 - Vakbeurs Openbare Ruimte, Utrecht, 26-27 september 2018

Start datum: 26 september 2018

Eind datum: 27 september 2018

Locatie: Utrecht

Vakbeurs Openbare Ruimte, Utrecht, 26-27 september 2018

‘Hét totaal evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte.’, Zie https://www.openbareruimte.nl/ .

 

27 september 2018 - 28 september 2018 - Conferentie kind en natuur, Soesterberg, 27/28 september 2018

Start datum: 27 september 2018

Eind datum: 28 september 2018

Locatie: Soesterberg

Conferentie kind en natuur, Soesterberg, 27/28 september 2018

Zie: https://www.ivn.nl/conferentie-kind-natuur: “De pedagogische waarde van natuur – wat is dat eigenlijk, hoe herken je het, en hoe kun je daar in je eigen praktijk handen en voeten aan geven? Deze vragen staan centraal tijdens de Kind & Natuur tweedaagse”

 

Voor de Jeugd Dag, Amsterdam, 5 november 2018

‘Op maandag 5 november 2018 organiseren de ministeries van VWS, VenJ, OCW, het NJi en de VNG voor de zesde keer de ‘Voor de Jeugd Dag’. Ook dit jaar vindt de Voor de Jeugd Dag plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Op deze dag komen beleidsambtenaren en bestuurders jeugd en onderwijs van gemeenten, zorg- en onderwijsprofessionals, raadsleden, ouders en jeugd bij elkaar. Een dag vol verrassende ontmoetingen, pittige discussies, kruisbestuivingen en bruisende activiteit, waar deelnemers kennis en informatie vinden, maar ook inspiratie en waardevolle netwerkcontacten aan over houden.

De Voor de Jeugd Dag staat in het teken van thema ‘Merkbaar beter voor de jeugd!’. De drie landelijke programma’s van VWS ‘Zorg voor Jeugd’, ‘Kansrijke Start’ en ‘Geweld hoort nergens thuis’, staan centraal. In de diverse paviljoens en op het Jeugdplein zie je ze terugkomen. Overal zullen inspirerende voorbeelden te zien en te horen zijn van hoe we er samen voor kunnen zorgen dat kinderen in ons land zich kunnen ontwikkelen en meedoen.

Vanaf medio september kun je je inschrijven.’

Zie https://www.voordejeugddag.nl/.

9 november 2018 - Algemene Ledenvergadering

Datum: 9 november 2018

Tijd: 12:30-16:30

Locatie: De Kooi, Bunschoten

U bent van harte uitgenodigd voor de klankbordbijeenkomst Kindroutes, 19 november. 
Dit is een werkbijeenkomst met korte presentaties van de deelprojecten, om vervolgens samen te bespreken wat de rode draad is en of het antwoord op de vragen nu helder is.

Meld u vooral aan! De bijeenkomst is voor onze leden en voor andere geïnteresseerden. We hopen op veel belangstelling van leden. Aanmelden kan bij onderzoeker Harriette Snoek: harriette.snoek@wur.nl.

Plaats en tijd worden later bekend gemaakt
De bijeenkomst zal hoogst waarschijnlijk in Wageningen plaats hebben.

Wageningen Universiteit doet het onderzoek in opdracht van de branchevereniging.  
Het onderzoek is gericht op het gemeentelijk beleid voor ‘kindroutes’ en ‘kindlinten’In hoeverre zijn er kindroutes in gemeenten? Is er beleid voor? Werken ze, in die zin dat ze helpen om kinderen meer buiten te laten spelen?

Het project is opgeknipt in deelprojecten, die voor een deel al zijn uitgevoerd.
De resultaten daarvan zijn te vinden op de projectpagina van de Wetenschapswinkel van Wageningen Universiteithttps://www.wur.nl/nl/project/Anders-buiten-spelen.htm.